lördag 3 augusti 2013

Sicket gött race...

Inget i vårt lag blir som man tänkt sig. Alla ni som tränat med oss vet att våra pass aldrig blir som vi tänkt...

Jag har i flera år drömt om att köra ett GP på en gokartbana. Jag nämnde det för min kära vän Fredrik "Fidde" Gustafsson. Vad bra sa han, för jag fixar det här! Sagt och gjort, några veckor senare satt jag på gokartbanan med personer som gärna ville att vi genomförde en cykeltävlning i Torslanda.

Nu skulle vi bara hitta datum och former. Vi hittade till slut ett datum som fungerade (men nu var vi mitt i juni). Vi började formera oss och tävlingen planerades när Fidde helt plötsligt inser att han och hans supersköna lillebrorsa skulle köra ö-loppet just den dagen......

Japp Enar! Kan vi genomföra det här själva? Kanske! Ähh vi kör! Tävlingen ville vi genomföra.

Idag var dagen och vi hade lyckats få ut informationen såpass att åtminstonde några cyklister dök upp.

Vi i Conti vill göra den här tävlingen till tradition och en tävling som cyklister från hela landet kommer för att köra.

Enar tog tag i sekretariatsjobbet direkt och jag skötte snacket och tidshållningen.

Damklassen startade kl 09.40 och dom bombade på, klungan blev mindre och mindre och till slut slet sig Moa loss och körde solo i mål med en vilt kämpande Sofie som tvåa. Clara tog en skön tredjeplats trots sitt knakande vevlager......

Dagen två enda juniorer körde samtidigt som sportklassen och gjorde det på ett imponerande sätt.

Micke Jönsson spurtade ner Björn i sportklassen efter ett slutvarv som mest påminde om årets Paris-Robaix. Creutz var dagens suraste (men det gick över) pallplatsvinnare, han ville verkligen varit med tätduon in i mål, men slank av dessa herrar en bit in i loppet.

Dagens hårdaste klass som innehöll kanonerna skulle bli en sevärd upplevelse. Cyklisterna spurtade redan vid starten och sedan attackerades det friskt hela vägen in i mål. Viktor attackerade sig själv in i mjölksyrahelvetet och tog sig knappt i mål.... Erling vann en imponerande seger efter en väl avvägd attack när det återstog tre varv av loppet. Gubbarna jagade men ingen orkade riktigt köra ikapp. Gabriel spurtade ner Bolteus (mannen som jämte Viktor stog för mest ryck under loppet).

Vi är otroligt glada för alla ni cyklister som dök upp och gjorde Contis första GP till detta lyckade lopp (men vi kunde kanske haft fler cyklister...). Vi har lärt oss massor idag. Det är värt allt slit när man träffar så goa cyklister som ni som kom idag.

Både Valentin och Christer Hedberg var på plats och tog massor av bilder som finns att beskåda på deras hemsidor - dessa båda herrar tar inte bara världens bästa bilder, dom är dessutom så sympatiska att man blir lite småkär.....
http://www.baatphoto.com/
http://christerhedberg.se/

Tack Bikeplace och GoVest för priser och stöd!

Dagens eloge går till världens enda kaffekrokodil som körde upp från Skåne enkom för denna begivelse (we love you). Jag tror det fanns rätt många cyklister på betydligt närmare avstånd som mått bra av detta unika tillfälle att träna igångdrag!

Cykelgöteborg behöver tävlingar i avslappnat skönt format - Conti GP är numer ett av dom!


Patric


1 kommentar:

  1. Grymt arrangerat, genomfört och beskrivet. Så utvecklas svensk cykel. Kör hårt Conti!

    SvaraRadera