lördag 10 augusti 2013

Lördagscykling med lallarna från Bockastyre

Efter två CP dagar (torsdag köpte jag och fraktade hem 950 tegelpannor, fredag heldag med ungarna på Skara sommarland) var det äntligen dags att dra på sig lycraoverallen!

Lallarna Jim och Johan hade annonserat ett pass som verkade tillräckligt intressant för att cykla in till Götet för.

Vi var ett gött gäng från lite olika klubbar som rullade österut mot Lerum, vi körde lagtempo och tjötade!
Härskogsbacken bjöd på lite intensivare körning där ungdomarna helt klart ville stöta bort gubben, men smart som han är smyger han med och gillar läget. Låt ungdomarna attackera sönder sig, dom får det jobbigt sedan.....

Hindås och Bollebygd bockades av och nosarna vändes mot Sätila, vi skulle ju passera Lygnerns norra sida (eller var det södra Jim?).

Vi tog det lugnt i backen upp efter Sätila sedan drog vi igång nytt lagtempo, nu märker jag att benen helt plötsligt börjar vakna till liv. Noterar också en och annan grimas i motvinden när tempot skruvas upp - Gött - gubbens tid är inne! Men nu kom regnet, och då menar jag regnet - jädrar vilket skyfall!

Vi tog det lite piano till Sätila och skulle sedan skulle vi rulla hem i medvinden (Johan valde att cykla mot solen i Varberg den fegisen), men jag var kall och ville hem, varför tempot skulle hållas högt, sagt och gjort, det var bara för pojkarna att lyda efter bästa förmåga. Vi hann  faktiskt hem innan nästa skyfall!

Gött med en kaffe i handen och varma kläder och lite vila - Nej, måste byta om igen om 5 minuter för att cykla norrut, skall möta familjen i Jörlanda!

Tack alla, nu skall lycraoverallen på igen!

Patric

1 kommentar: