lördag 24 augusti 2013

Puls

Nu ska jag göra något som inte är okej och det är att skriva några seriösa rader på våran sjukt seriösa blogg. Det är antagligen första och enda gången lite siffror kommer visas. Men ni kan vara lugna, jag lovar att straffa mig själv genom att springa naken upp och ner för avenyn och skrika och flaxa med armarna och avsluta med ett dopp i fontänen. 

Jag var och gjorde lite tester på aktivitus för någon månad sen och fick reda på bland annat mina pulszoner. Så i dag var det dax, jag klippte naglarna, kammade snedbena och drog på mig min uniform i svart och gult. Pumpade däcken på tempo aset tills det knakade i armbågen, då vet man att det är lagom med luft. Sen så hände det.. jag tog på mig pulsbandet och rullade ner mot Snipen.

Bestämde mig för att lägga mig på en puls runt 170 vilket är ca 10 slag under tröskeln enigt min testdata. Satte mig långt fram på sadlen för njutningens skull och trampade iväg. Snabbt så inser jag att fan jag kan ju ta i mycket mer än jag brukar när jag är ute och cyklar i min ensamhet, framför allt så inser jag att man kan köra mycket hårdare utför. Kör ner till Kungsbacka och sen tillbaka till Snipen (billdalstempot) med en snitt puls på 167 och en lagom jobbig känsla i kroppen. Riktigt kul att se att man kan ta i mer än man brukar utan att få så mycket mjölksyra. Så nu hoppas jag på att min monark snart kommer så man kan börja bygga lite muskler på spinkobenen, och börja den skräckblandade resan mot att bli ett watt monster :-). 

Men nu till det bästa med dagen. Jag lyckades sno fyra KOM på Strava från Lunkan, och det känns väldigt trevligt. Jag vet att att jag kastar sten i glashus men det är det lätt värt, och jag kommer garanterat få äta upp det. Och sen när tänker vi på morgondagen i Conti? 

Ett tips till alla som har svårt att få ligg... sänk kvalitén och höj kvantiteten, med dem orden hoppas jag ni får en trevlig lördagkväll. 

1 kommentar:

  1. ett annat knep som min engelska vän lärde mig var: "go early, and go ugly"

    Stefan

    SvaraRadera