söndag 17 mars 2013

Helgsummering

Det är söndag kväll och dags för en liten helgsummering för oss här Götlaborg.

Igår lördag kallade Fredrik in oss för ett träningspass. Han hade bestämt att vi skulle köra backar i i motvinden i början av passet och njuta av lite medvind på hemvägen. Fredrik, Erik, Jerry Nilsson och jag träffades vid Ericsson kl 10.30 (Enar hade fått ledig då han skulle springa långa vårtävlingen i Skatås och firade sin cykelfria dag med en fjärdeplats och tid 2.07 över 32 km - grattis sötnos).

Vi som faktiskt cyklade började upp mot Mölnycke, Benareby, Inseros, Anneberg, Hjälm och upp på bräckan. Därefter rullade vi mot Tjolöholm där efter vände vi hem. Vi knäppte upp jackorna och seglade hem. Vi rullade på i rask takt där Fidde gjorde allt för att hålla tätposition. Enligt Fiddes dator hade vi 44 km/h i snitt från Tjolöholm till Ericsson och vi njöt ikapp av att äntligen få känna fartvinden virvla runt hjälmarna. Det måste varit den nya Abus hjälmen som gjorde Fidde så snabb, han såg sjukt snabb ut åtminstonde.

Idag söndag stog det återigen cykling i schemat för en conticyklist vilar aldrig (för när ni andra vilar tränar vi i Conti - bara så ni vet!).

Fidde hämtade mig strax före 9 (Erik bad om ledigt då han fortfarande var dimmig efter lördagens hårdkörning), skåpbilen styrdes västerut där det bjöds på espresso hemma hos Gabriel Nyström innan han och Viktor Torstensson skulle kränka skiten ur oss. På våra mtb med dubb (tur idag då det var underbart vinterväglag) lämnade vi Gabriels palats.

Vi rullade 6.5 mil på ömsom skogsstigar, ömsom grusvägar och ömsom asfalt. Jag tror vi hann med alla grönområden på Hisingen. Farten var hög hela tiden och stångade oss upp för den ena vidriga backen efter den andra. Själv var jag blank i alla backar i början, först mot slutet av passet vaknade gubben till liv och kunde pressa så dom andra fick smaka bensvid....

Så här trött var Fidde efter dryga 2.5 timmars cykling!

 
Jag tror minsannatt vi alla var rätt möra i både ben och skalle mot slutet.

Gabriel bjöd på värsta fikat vid avslutat pass. Hoppas hans fru och döttrar hämtat sig och vädrat ur svettlukten från oss stinkande gubbstruttar (håll tillgodo Fidde).

Hoppas på fler pass ihop med fienderna från vårt fina lagbygge 2012. Riktigt kul att få cykla med er igen (trots att ni hade fula kläder på er.....).

Imorgon står den vanliga transportlöpning på schemat!

Patric

1 kommentar:

  1. Härligt sällskap i söndags ni bägge mysiga tightingar :)
    /Viktor

    SvaraRadera