söndag 24 mars 2013

Vårpass med extra allt!

Idag körde vi det första "riktiga" distanspasset eftersom vi lyckades få med oss ett helt gäng sköna cyklister.

Dagens pass hade i princip allt man kan begära från vårens första distanspass.

Vi hade sol och hård vind. Vi rullade söderut i medvinden och alla verkade glada, cyklarna rulla av sig självt och när vi passerat Kungsbacka hade vi ett snitt på över 36 km/h.

Sedan började vårkaoset. Kantvinden slet i klungan och dom satt längst fram bombade (likt påfåglar som vill visa sina fjädrar) på varpå klungan sprack som ett par tajta jeans på Jonas G när han dansade 1995.....

När dom som dessutom bombade på för att kränka varandra (smart...) körde fel blev förvirringen total! Sedan punkor, kalla fingrar och en del Maximpåfyllningar.

Motvinden visade sig bort mot Sätila och det var hårda fajter i backarna. Vi samlade ihop oss och rullade hemåt i en snygg klunga.

Tack alla som var med och gjorde dagen till denna grymma vårtur.

Till er som lite förundrat satt med och tänkte: "hur kan Conticyklisterna köra så dåligt vad gäller klungkörning" så var lugna, vi har på dagens efterföljande träningssnack bestämt att skicka Fredrik på HCKs klungkörningskurser. Först när han fått godkänt där får han vara med och leka igen.......

Det enda som egentligen saknades var Contis egna kelgris - Leo Ranta.

Här är dom som till slut var med tillbaka. En del var bara med i början för att hinna hem till fruar och barn, en del var med under delar av passet och någon vände åt annat håll på slutet.

 
Hur gick det då! Jo både distans och fart blev ungefär som vi tänkt oss.

Hoppas vi ses alla snart igen - det här är ju så himla kul.

Patric

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar